De wijn koelen voor jouw feestje

Je koelt je wijnflessen natuurlijk uiteraard het beste in de koelkast zelf. Helaas heb je daar niet altijd meer de tijd voor. Op dit soort momenten is het handig om te weten hoe je je wijn op andere manieren kunt koelen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van compressor koelboxen. In deze koelboxen kun je meerdere wijnflessen leggen, terwijl ze langzamerhand steeds meer zullen afkoelen. Naast deze opties bestaan er nog veel meer andere opties die je zelf niet makkelijk zult kunnen bedenken. Hieronder worden deze originele opties uitgelegd en toegelicht, zodat jij nooit meer met een lauwe wijnfles je feest hoeft te beginnen!

Pak een bak met water, zout en ijsklontjes

De allerbeste tip voor het snel koelen van je wijn is om deze wijnflessen in een ijskoude bak met zout water te doen. Wanneer je geen zout bij de hand hebt, kun je de stappen natuurlijk ook volgen zonder het zout. Zout water zorgt er alleen wel voor dat je wijn veel sneller afkoelt. Bij het ijswater moet je een paar eetlepels zout toevoegen. Het zout zorgt voor een chemische reactie. Er ontstaat namelijk een reactie waarbij het vriespunt steeds verder verlaagd wordt. Wanneer je je wijn in dit ijswater met zout legt, zul je na zo’n vijf minuten al kunnen genieten van een heerlijk koud wijntje! 

Een handje druiven in je wijnglas

Wanneer het je niet meer lukt om op tijd de wijnflessen te koelen, kun je altijd in uiterste nood nog een handje druiven in de wijnglazen doen. Bevroren druiven zorgen er namelijk voor dat de wijn in het glas alsnog afkoelt. Je kunt de druiven dus eigenlijk zien als een soort ijsklontjes. Hoewel druiven veel beter bij wijn passen dan ijsklontjes. Wijn is namelijk gemaakt van druiven. Een paar druiven in je wijnglas maken daarom de look helemaal af én zorgen ervoor dat je gasten kunnen genieten van koude wijn!

Let er wel op dat je na een avondje wijn drinken niet meer mag rijen! Laat je voertuig dus staan en bel een taxi, of blijf lekker slapen op de locatie van het feestje.