Dit moet je écht weten over hyaluronzuur fillers

Overweeg jij een fillerbehandeling? In dat geval is het belangrijk om te weten dat een filler bestaat uit het middel hyaluronzuur. Dit is een middel dat niet brandt en geen schadelijk effect heeft op de huid. Hyaluronzuur komt namelijk al van nature voor in een filler en heeft het vermogen om de huid op te vullen. Bij Botox wordt de huid strak getrokken, wat een nadelig effect kan hebben op de spieren die onder de huid liggen. Bij een filler wordt de huid extra gevuld en is er sprake van een positief effect op de spieren onder de huid. Als gevolg van het filler is er meer structuur en elasticiteit in het gezicht. Het middel heeft een gezond uiterlijk als gevolg, waarbij jouw gezicht een extra frisse uitstraling zal hebben. 

Wat doet hyaluronzuur?

Een belangrijke vraag om jezelf te stellen is wat hyaluronzuur doet, aangezien je hier gebruik van zal maken tijdens de behandeling. Door het middel wordt er extra weefsel aangebracht tussen de gewrichten en de huid. Dit is een belangrijk onderdeel van een gezonde huid hebben. Verder is het middel aanwezig in vele delen van het lichaam, denk hierbij aan het gezicht, je ogen en bindweefsel. Het levert verschillende voordelen op om te kiezen voor hyaluronzuur, aangezien de huid op een fundamenteel niveau wordt verbeterd. Het is hierbij belangrijk om natuurlijk goed voor de huid te blijven zorgen, bijvoorbeeld door goede voeding en voldoende rust. Zo is wallen wegwerken met fillers ook mogelijk bij een cosmetisch specialist.

Vocht in de huid

Een van de allerbelangrijkste eigenschappen die het middel heeft, is dat er sprake is van een effect waarbij extra vocht in de huid wordt gebracht. Dit is erg gezond en heeft een bindend effect met het weefsel. De huid wordt dramatisch verbeterd, door het vermogen om op langdurige basis vocht aan de huid te geven. Vervolgens zal de huid het vocht vasthouden en in de gehele huid terechtkomen. Hierdoor blijft de huid gezond en gehydrateerd. De deeltjes in het midden blijven klein en zorgt voor extra soepelheid in de huid. Hierdoor worden rimpels minder zichtbaar en krijg je een jongere uitstraling. 

Erfelijk proces

Voor alle feitjes die gelden over het middel dat in een filler voorkomt geldt dat deze in staat zijn om rimpels te verminderen. Rimpels hebben we allemaal en zullen in ons gezicht toenemen naarmate we ouder worden. Dit is voornamelijk genetisch bepaald, waarbij echter geldt dat je een aantal zaken kunt ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gezonde levensstijl met voldoende slaap en goede voeding. Dit is vaak een effectieve manier om rimpels tegen te gaan. Voorafgaand aan het gebruik van een filler is het verstandig om advies van een huisarts te krijgen. Kies verder voor een betrouwbare zaak die in staat is om de behandeling uit te voeren voor een lage prijs.