Hoe maak je het verzenden van pakketjes makkelijker

Het is tegenwoordig moeiteloos om online producten te kopen wat ervoor zorgt dat winkels steeds minder bezocht worden en er jaarlijks meer en meer pakketten worden verzonden. Maar hoe maak je het verzenden van een pakketje makkelijk? Klik hier voor materialen. 

Zakelijk pakketjes verzenden 

Wanneer jij zakelijk pakketjes gaat verzenden komt hier het een en ander bij kijken. Afhankelijk van jouw situatie is het vaak de keuze tussen een distributiecentrum of zelf vanuit huis pakketjes versturen. Voor bijvoorbeeld start up webshop eigenaren is het vaak gebruikelijk om zelf eerst pakketten te versturen. Hiervoor is het wel van belang dat jij genoeg ruimte hebt in huis om deze pakketjes tijdelijk op te bergen. Kies jij hier voor? Zorg er dan voor dat je de juiste materialen gebruikt om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Denk hierbij aan goede duct tape, diverse maten verzenddozen, een tape dispenser, en een goede printer om verzendlabels uit te printen. Online kun je meer bekijken

Persoonlijk pakketjes verzenden 

Bij het persoonlijk verzenden van pakketjes gaat het vaak om producten die retour gestuurd moeten worden wanneer er online iets besteld is. Zoals al eerder genoemd is het steeds gebruikelijker om online te verzenden wat maakt dat jij zelf ook vaker op en neer naar het postkantoor zal gaan. Om het jezelf een stukje makkelijker te maken om pakketjes terug te sturen is het ook voor persoonlijk gebruik handig om goede materialen te gebruiken. Hiermee bedoelen we dezelfde materialen als voor zakelijke pakketjes zoals goede tape die het liefst in een tape dispenser zit. Gelukkig is het bij aankopen vaak zo dat ze in dezelfde doos teruggestuurd kunnen worden en dat het verzendlabel er al bij zit. Dit maakt dat een goede soort tape het belangrijkste is. 

Welke tape is geschikt voor het verzenden van pakketjes? 

Over het algemeen kan bijna elke soort tape gebruikt worden om een pakketje dicht te plakken zolang deze tape niet zomaar loslaat. Het is bijvoorbeeld niet geschikt om schilderstape te gebruiken of normaal plakband. De beste tape die over het algemeen het meest geschikt is voor het verzenden van pakketjes is duct tape. Tegenwoordig is deze soort tape in allerlei kleuren te kopen wat maakt dat jij zelf een leuke kleur (of transparant) kan uitkiezen. Het voordeel van duct tape is dat deze tape erg betrouwbaar en stevig is. Ideaal voor pakketjes dus! Maak het jezelf dus niet te moeilijk en kies een goede soort tape met tape houder.