Kleuters spelen én leren met Lego Duplo

Als ouder wil je dat je kind zich in een snel tempo ontwikkelt. Echter is het zaak dat dit op een manier gebeurt waarbij je kleine ook veel plezier heeft. Er zijn vele opties waarmee beide doelstelling worden behaald, en Lego Duplo valt hier zeker onder. Met bijvoorbeeld een LEGO trein is het mogelijk om je kleine spelenderwijs te leren over hoe treinen werken. In deze blog geven we je enkele tips waarmee je kind door middel van Lego Duplo kan spelen én leren tegelijkertijd.

Makkelijk om kleuren te leren kennen

In de eerste plaats is het met Lego Duplo mogelijk om makkelijker kleuren te leren kennen. Vele onderdelen zijn gemaakt in een felle en opvallende kleur. Hierdoor valt het voor je kind sneller op welke kleur het precies heeft. Ook zal je kleine door de verschillende kleuren sneller onderscheid leren maken en uiteindelijk ook beter gaan begrijpen welke kleur bij welk object hoort. Dit is een basisvaardigheid die je kindje later in het leven nog dagelijks zal gebruiken.

Leren rekenen met Lego Duplo

Ten tweede is het slim om je kleine op een leuke manier te laten oefenen met rekenen. Dit kan bijvoorbeeld door verschillende Lego Duplo dieren in paren naast elkaar te leggen. Wanneer je kind alle paren heeft gemaakt, kan het bijvoorbeeld een foto maken van het resultaat. Op deze manier maak je het leuker voor je kleine, en zal hij of zij sneller gemotiveerd zijn om door te gaan met oefenen.

Dieren herkennen

Verder is het mogelijk om je kind door middel van Lego Duplo dieren te laten herkennen. Dit kan bijvoorbeeld door verschillende soorten dieren uit te leggen, en deze vervolgens met elkaar te vergelijken. Door de verschillende kenmerken van de dieren met elkaar te vergelijken, zal je kleine sneller begrijpen hoe deze dieren verschillen van elkaar.

Leren opruimen als spel

Als laatste is het een mogelijkheid om je kind op een leuke manier te laten oefenen met het opruimen van speelgoed. Dit doe je door bijvoorbeeld een opbergsysteem te bedenken dat gebaseerd is op kleuren of grootte. Daardoor leert je kind ook nog eens hoe je netjes kunt zijn. Al met al is het dus zeker verstandig om gebruik te maken van Lego Duplo wanneer je graag spelenderwijs je kind wilt laten leren. Wees daarom slim door op plekken als Uniblocks zowel leuke als leerzame Lego sets te halen.