Recept: zo maak je de lekkerste Indonesische kipsaté

Indonesische saté is een heerlijk gerecht dat bestaat uit gemarineerd en gegrild vlees, meestal geserveerd met pindasaus. Hier is een eenvoudig recept voor het maken van Indonesische kipsaté:

Ingrediënten:

Voor de marinade:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel kurkuma (optioneel, voor kleur)
  • Zout en peper naar smaak

Voor de pindasaus:

  • 150 gram pindakaas
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel tamarindesap (asem)
  • 1 theelepel sambal (optioneel, voor pit)
  • Zout naar smaak

Voor het rijgen:

  • Bamboe satéstokjes (geweekt in water)

Zo maak je de Indonesische saté

Marineren van de kip:

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
Voeg de blokjes kip toe en zorg ervoor dat alle stukjes goed bedekt zijn met de marinade.
Laat de kip minimaal 1 uur, bij voorkeur langer, marineren in de koelkast.

Rijgen van de saté:

Rijg de gemarineerde kipblokjes op de bamboe satéstokjes.

Grillen:

Verhit de grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
Gril de saté ongeveer 10-15 minuten, regelmatig draaiend, tot ze gaar en mooi goudbruin zijn.

Pindasaus bereiden:

Meng alle ingrediënten voor de pindasaus in een kleine pan.
Verwarm op laag vuur en roer continu totdat de saus glad en goed gemengd is.
Proef en pas de smaak aan door eventueel meer suiker, ketjap, of zout toe te voegen.

Serveren:

Serveer de saté met de pindasaus aan de zijkant.

Optioneel:

Garneer met gehakte pinda’s en gebakken uitjes.

Geniet van je zelfgemaakte Indonesische saté!