Verschillende soorten rouwboeketten

Wanneer er iemand komt te overlijden, dan is dit natuurlijk ontzettend verdrietig. Nadat iemand enkele dagen opgebaard heeft gelegen, zal er naderhand definitief afscheid worden genomen in de vorm van een begrafenis of crematie. Tijdens deze plechtigheid zijn er een aantal belangrijke regels waar je je aan moet houden en dien je de wens van de nabestaanden te respecteren. Vooral als het aankomt op het sturen van een rouwboeket, zijn er een aantal verschillende mogelijkheden. Omdat de keuze afhangt van jouw relatie en betrokkenheid bij de familie, hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Rouwdruppel

De rouwdruppel is het meest intieme en persoonlijke rouwstuk wat er is. Deze wordt namelijk zowel bij heren als dames op de kist geplaatst en is daarom dus ook bestemd voor de familie van de overledene. Het is dus ook als buitenstaande een ongeschreven regel dat je nooit een rouwdruppel stuurt, tenzij anders met de familie van de overledene overeen is gekomen. Je kunt dan beter een rouwkrans op Rouwboeket.nl bestellen, zodat je zeker weet dat je op een respectvolle manier en volgens etiquette handelt. 

Rouwboeket laten versturen

De meeste veilige keuze voor het sturen van een rouwstuk, is het sturen van een rouwboeket via Rouwboeket.nl. Het rouwboeket hoef je natuurlijk niet zelf te brengen, maar wordt door de bloemist naar de uitvaartlocatie toegestuurd. Dit kan uiteraard ook anders zijn wanneer ervoor wordt gekozen om iemand thuis op te baren. Belangrijk is wel om niet te lang te wachten met het versturen, aangezien de begrafenisondernemer uiteindelijk verantwoordelijk is voor het verplaatsen van de bloemen naar de uiteindelijke locatie. Wanneer je dan te laat bent, loop je het risico dat je boeket te laat aankomt. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is het aan te raden om de bloemen uiterlijk op de tweede dag na het overlijden te laten versturen.