Waarop letten bij het kopen van stretch jeans voor dames

De stretch jeans is tegenwoordig onmisbaar geworden in jouw garderobe en dat komt door de vele voordelen van dit fashion pareltje. Ten eerste zit het heerlijk comfortabel, daarnaast is het makkelijk te combineren en het is een mooi casual kledingstuk. Voor het uitkiezen van de perfecte stretch jeans is het goed om rekening te houden met een aantal criteria punten. Voordat je de jeans koopt let je namelijk op de materiaal, kwaliteit, de fit en het ontwerp. Een verkeerde koop word je niet blij van en daarom word je hier goed op weg geholpen. Het verschilt per persoon wat de perfecte pasvorm is en wat jouw voorkeur is voor jeansmerk, maar er zijn wel goede voorbeelden van merken die hiernaar streven. Hiervan is de Red Button broek een goed voorbeeld en je zal hier meer handvatten krijgen voor de perfecte stretch jeans.

Het belang van het materiaal

De samenstelling van het materiaal bepaalt de mate van bewegingsvrijheid. Een stretch jeans is vaak gemaakt van katoen of polyester. Het welbekende denim ontstaat door katoen en voor de stretch worden spandexvezels toegevoegd aan het katoen. Dit zorgt er ook voor dat de broek veel minder snel scheurt en daardoor is het ook nog eens een duurzame keuze. De stretch zorgt voor comfort en een perfecte aansluiting op je lichaam. De stretch noem je ook wel elastaan en de verhouding staat meestal vermeld op het etiket. De optimale mix hiervoor is 70 procent katoen en 30 procent elastaan.

Hoe je de kwaliteit bepaalt

De kwaliteit is zeer belangrijk en je kan ten eerste letten op de naden van de stretch jeans. Deze horen netjes afgewerkt te zijn en horen niet snel los te raken. Ook kijk je naar de hoeveelheid elastaan, want voor kwaliteit zal die minimaal 10 procent zijn. Te veel elastaan is ook weer niet goed, want dan kan het snel gaan verslijten.

De juiste fit een fijn design

Voor de juiste fit kijk je natuurlijk eerst naar de maat. Het kan ook zo zijn dat er verschillende uitvoeringen zijn zoals ‘petite’ en ‘tall’. Er zijn personen met korte benen, met lange benen of met gemiddelde benen en dan heb je ook nog ‘regular. Het design heeft te maken met een hoge of lagere taille en hierbij gaat het om jouw voorkeur. Broekenbinkie heeft een zeer uitgebreid assortiment met kwaliteit.