Wat te doen op zondag met je vriend? 21 originele tips!

Je hebt de hele week hard gewerkt of gestudeerd, en de zaterdag zat vol met sociale verplichtingen. Zondag ben je eindelijk vrij en is er ruimte voor wat quality time. Maar wat te doen op zondag met je vriend? De kans is groot dat je dat jezelf weleens afvraagt. Niets om je voor te schamen! Leuke dingen doen met je vriend vergen soms wat voorbereiding. Vandaar onze tips voor een top zondag met je partner!

Zondag: de perfecte dag voor leuke activiteiten met je vriend

Natuurlijk is elke dag een goede dag om iets leuks te ondernemen met je vriend. Toch komt het hier lang niet altijd van in onze drukke levens. Je werkt, studeert, sport, hebt vrienden, en moet ook af en toe naar de kapper of tandarts. Daarom komt het toch vaak aan op de zondag. Helemaal niet erg, de zondag heeft van nature iets rustigs over zich heen. De werkweek is achter de rug en het feesten heb je op vrijdag of zaterdag al gehad. Alle ruimte dus om wat te doen op zondag met je vriend, maar wat? Hierbij 21 originele ideeën:

1. Boswandeling

Klinkt misschien suf maar dat hoeft het echt niet te zijn. Een bos is de ideale omgeving om tot elkaar te komen. Grote kans dat je tijdens de wandeling de diepte in gaat met je vriend en zaken bespreekt die anders onbesproken blijven. Sluit het af met een pannenkoek bij een kneuterige tentje en je hebt gegarandeerd een top dag!

2. Wijnproeverij

Houden jij en je vriend wel van een drankje maar wil je niet ordinair gaan zuipen? regel dan een wijnproeverij op zondag. Dit kan bij je thuis of ergens in een leuke wijbar. De wijn zorgt uiteraard voor genot en tegelijkertijd kun je ongedwongen kletsen. Oftewel: de ideale omstandigheden om nader tot elkaar te komen.

3. Kinderboerderij

Klinkt kinderachtig, maar is het niet! Geef maar toe: kinderboerderijen zijn leuk. Je kunt hier goed onderzoeken of je vriend empatisch genoeg is om een konijn te aaien, en heldhaftig genoeg is om je te beschermen tegen agressieve geiten. Daarnaast is dit zondagse uitje ook nog eens goedkoop.

Zondag met vriend kano

4. Kanoën

Nederland stikt van de sloten en kanalen. Perfect gebied dus om heerlijk te gaan kanoën. Het is enerzijds actief, en anderzijds rustgevend. Als je vriend vervelend doet schep je met gemak een klots water in z’n kano. Meer tussentijds lekker aan op een verlaten weiland voor een gezellige picknick. 

5. Shoppen voor hem!

Vandaag draait het even niet om jou, maar om hem. Duik de stad in en ga nieuwe kleren kopen voor hem. (check wel even of het koopzondag is) De meeste mannen houden niet van shoppen, maar als je de dameswinkels achterwegen laat kan het best nog wel eens leuk worden. Het is ook een goede gelegenheid om je vriend eens te vertellen wat je hem sexy vindt staan.

6. Schaatsen

Voor het gemak gaan we er vanuit dat jullie beide niet kunnen schaatsen. Mooi! Dit maakt het alleen maar leuker. Het is gegarandeerd lachen, gieren, brullen op de ijsbaan als jij of hij onderuit gaat. Zoek een ijsbaan op in de buurt en vergeet achteraf niet om een kop chocomel of glas gluhwein te drinken. 

Zondag met vriend klussen

7. Samen klussen

Hallo, je wil er toch een leuke zondag van maken? Dat kan gelukkig best als je samen met je vriend gaat klussen. Geen hele verbouwing, maar zoek op een interieur blog een leuk project uit. Een handig rekje voor in de keuken, een plank boven het bed, of een spiegel in het toilet. Het is de ideale relatieproef en geeft enorm veel voldoening achteraf.

8. Puzzelen

Grote kans dat je vriend niet gelijk enthousiast wordt als je met een giga puzzel van 2000 stukjes komt aanzetten. Geen probleem, negeer hem en begin gewoon met leggen. Wedden dat hij na een tijdje de verleiding niet kan weerstaan om mee te doen? Voor je het weet hangen jullie samen boven de puzzel met een kop thee. De perfecte zondag toch?

9. Arthouse film

Bezoek eens een arthouse bioscoop. Dit keer geen nieuwe Hollywood actiefilm maar een artistieke film met diepgang. Dit kan twee kanten op gaan: of jullie snappen er niks van en hebben de grootste lol, of het raakt jullie en brengt jullie nader tot elkaar. In beide gevallen een positief effect dus.

Zondag met vriend double date

10. Double date!

Denk je bij al het bovenstaande tot nu toe nog ‘meh’. Niet getreurd, ga dan lekker op double date met één van je beste vriendinnen en haar vriend. Lekker op de bank met een borrel erbij. Misschien staat je vriend niet gelijk te trappelen maar er kunnen leuke nieuwe vriendschappen uit voortkomen. Geef het een kans!

11. Reis plannen

Dit is misschien wel de beste besteding voor zondag met je vriend: plane en reis! We raden aan om je laptop niet gelijk open te klappen, maar een reiswinkel te bezoeken. Geen reisbureau, maar een outdoor zaak met boeken over verre landen. Laat je inspireren en plan een mooie reis naar een bestemming waar je nog nooit eerder aan gedacht hebt.

12. Antwerpen: here we come!

Liever gelijk op reis? Ga een dagje met je vriend naar Antwerpen! zolang je niet in het uiterste noorden van Nederland woont is Antwerpen prima te bezoeken voor een dag. Beetje shoppen, happie eten, Belgisch biertje drinken. Top zondag!

Zondag met vriend muziek maken

13. Muziek maken

Spelen jij en je boyfriend geen instrument? Geen probleem. Download een gratis muziekprogramma of gebruik Garageband als je een Mac hebt. Meer heb je niet nodig om samen een zondags deuntje in elkaar te tikken in jullie persoonlijke home studio! Hoe leuk als jullie straks samen een eigen song hebben? Waarschijnlijk klinkt het na de eerste keer nog voor geen meter, maar het is een begin.

14. Bak een taart

Seriously: bak verdomme een taart. Het leven hoeft niet moeilijk te zijn, en al helemaal niet op zondag. Doe fancy met een glutenvrije zoete aardappel taart, of koop gewoon een pak in de supermarkt met extra suiker. Samen koken is gezellig en het resultaat is ongetwijfeld om van te smullen.

15. Terras

Terras, need I say more? Jij en je vriend op zondag in het zonnetje (of onder de heater) op een terras. Beetje mensen kijken, beetje roddelen, en ondertussen jezelf laten volgieten met cocktails. Wat wilt een mens nog meer? Precies: een portie bitterballen. 

Zondag met vriend fietsen veluwe

16. Fietsen op de Veluwe

Wist je dat je op de Veluwe gratis fietsen kunt pakken (nadat je toegang hebt betaald voor het park) inclusief kinderzitje? Je kunt heerlijk de hele dag door het mooie landschap fietsen met je vriend, en onderweg stoppen voor een broodje of ijsje. Klinkt als iets wat je ouders doen, maar je bent er zelf inmiddels ook aan toe.

17. Intimiteitsboetiek

Doorgaans krijg je jouw vriend niet snel de stad in om te shoppen, maar wel als je zegt dat je met hem naar een intimiteitsboetiek wil. Zet je gêne aan de kant en ga opzoek naar een leuk setje of spannend speeltje. Het shoppen is leuk maar je hebt er ongetwijfeld de rest van de zondag ook nog plezier van. Dat noemen we erotiek chic. Gewoon doen!

Wat het ook wordt, we wensen je een heerlijke zondag met je vriend toe.